POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 24.4.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 24.4.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone, bazalkové pesto – 99 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Filátko z pražmy, hráškové pyré, omáčka beurre blanc, divoká brokolice – 389 Kč

Těstoviny s langustýnkou, omáčka z humřího bisque –   369 Kč

Salát s pošírovanými hruškami v bílém víně, sýr roquefort, vlašské ořechy –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

JARNÍ SALÁT PORTOFINO – Ječmen, zelené fazolky, omáčka Coulis, cizrna Socca

MINESTRONE ALLA GENOVESE – Sezónní zelenina, aromatické pesto, rýžové pukance

DRUHÝ CHOD:

ŠPAGETY RIVIERA – Rajčatový Concasse, olivy Taggiasca, bazalkové pesto, ančovičky, drobenka z chleba

TRESKA ALLA LIGURE – Treska v krustě, piniové oříšky, fenyklový salát s pomerančem, omáčka Ligure

TŘETÍ CHOD:

TRIO ITALSKÝCH SÝRŮ – Jablečný kompot, žitný chléb

LIGURIAN GOBELETTI – Konfit z meruněk a bazalky, tuille z piniových oříšků, zmrzlina z olivového oleje

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 175,50 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 175,50 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 189 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 189 Kč

Shell Days:

Gratinované Břitvy, chléb, sušená rajčata, kapary, česnek, petržel, olivový olej, černý pepř, citronová kůra – 290 Kč

Špagety se škeblemi Cappetonde, cherry rajčátky a Bottarga – 450 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Cizrnová polévka se zeleninou   –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Bianca pomodorini e gorgonzola, mozzarella, sýr gorgonzola, sýr Grana Padano, cherry rajčata – 185 Kč

Domácí spaghetti, alla carbonara – 185 Kč

Pečený losos, na bylinkách s grilovanou zeleninou – 225 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Květáková s bramborami a vejci, 0,2l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

ŠPIKOVANÁ KRŮTÍ PRSA na salátové variaci se sušenými rajčaty a orientálním dresinkem, smažené gurmánské brambory, 150g   –   179 Kč

PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ LOKŠE trhaným vepřovým masem se zadělávaným červeným zelím a opraženou cibulkou, 150g – 175 Kč

PEČENÉ KUŘECÍ STEHNO ala bažant kořenové zelenině a divokém koření, houskové knedlíky, 300g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

ŠAFRÁNOVÉ RISOTTO italské krémové risotto z rýže arborio s grilovanými krevetami na bílém víně, 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Rajčatová polévka se sýrem mascarpone a bramborovými noky   –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Spaghetti s kozím sýrem a sušenými rajčaty –   218 Kč

Grilovaná treska s bramborem a špenátem, máslová omáčka – 358 Kč

Tagliatelle s kuřecím masem, smetanou a limetou – 235 Kč

Telecí játra na cibulce a červeném víně s restovaným bramborem – 358 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Jehněčí šunka s medvědím česnekemJehněčí presovaná šunka s majonézou z medvědího česneku, smaženou achilovkou, nakládanými cibulkami, cornichons a černým česnekem – 280 Kč

Dršťková polévka Dršťková polévka s telecími nožičkami, fermentovanými paprikami, nakládanou cibulí a čerstvou majoránkou – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Králičí ragú se špenátovými nokyFish and chipsSmažený candát v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a kaparovou remuládou s křupavými hranolky a páleným citronem – 385 Kč

Konfitované kachní stehnoKonfitované kachní stehno se zadělávaným červeným zelím, bramborovými šiškami s křupavou cibulkou a silnou kachní šťávou – 395 Kč

Dezerty:

Makový tartLinecké těsto s makovým piškotem se švestkovými povidly, zmrzlinou z rozinek, žloutkovou omáčkou a křupavou drobenkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohárMandarinkový sorbet s lehkým smetanovým krémem, medovým přelivem, želé z rakytníku a jedlým pískem – 210 Kč

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.